Verd å vite om varmepumper

Varmepumpe - Fujitsu varmepumper

Ord og uttrykk

Man møter mange begreper når man begir seg inn i en verden av varmepumper. De ulike verdiene sier ulike ting om varmepumpens ytelse, og kan oppgis basert på ulike forutsetninger. Husk å
Les mer

Fordeler med en varmepumpe som varmekilde

Flere og flere får øynene opp for varmepumper og hvilke fordeler den gir. I dag finnes det varmepumper i mer enn 500.000 norske boliger og er med det blant det
Les mer

Energibesparelse

Ved å investere i en varmepumpe får du topp komfort hele året, lunt og godt om vinteren svalt om sommeren, samtidig som strømregning blir mye lavere. Hvor mye kan jeg
Les mer

Miljøvennlig oppvarming

Lavere oppvarmingsutgifter gir mindre skadelige utslipp! Norge har som mål om å gjøre befolkningen mer energieffektiv. De fleste av oss kan faktisk også gjøre mye for å redusere energiforbruket vårt.
Les mer
Varmepumpe - Fujitsu varmepumper

Varmepumpe ABC

Lager en varmepumpe stygge/sjenerende hull i huset For å montere en varmepumpe så kreves det et ca. 60 mm stort hull i en yttervegg pga. gjennomføring av rør. Under installasjon
Les mer
Kjøpe varmepumpe

Kjøpetips

Hvordan velge varmepumpe Det finnes ingen fasitsvar på hvilken varmepumpe du bør velge. Til det finnes det for mange variable faktorer som er viktige når man skal velge. Her kommer
Les mer
strompriser

Det kan være lønnsomt å installere flere varmepumper for å spare strøm

Stadig økende strømpriser gjør at norske husholdninger kan finne det ekstra lønnsomt å installere flere varmepumper for å spare strøm.
Les mer
Behagelig varme med varmepumpe

Gode grunner til å velge varmepumpe

En varmepumpe gir mange fordeler. Varmepumpe brukt til oppvarming utnytter energi fra solen som er lagret i jord, fjell, luft eller vann. Å bruke denne energien er både økonomisk gunstig og miljøvennlig.
Les mer
Pollen

Varmepumpen er gull verdt om sommeren og gir bedre hverdag for astmatikere og pollenallergikere

Ikke bare kjøler varmepumpe deg ned på glovarme dager, den bidrar også til en bedre hverdag for allergikere og astmatikere.
Les mer
Hvor mye kan jeg spare med varmepumpe?

Hvor mye kan jeg spare med varmepumpe?

Hvor mye du kan spare i oppvarmingskostnader ved å installere en Fujitsu varmepumpe avhenger av en rekke forhold, som bl.a:
Les mer
lyn og torden

Hva gjør du med varmepumpen når det tordner?

Varmepumper er utsatt i tordenvær på lik linje med all annen elektronikk, og ikke alle tenker på denne når den lyner og tordner.
Les mer
hytte

Bevar treverket i hytta og unngå fuktskader med varmepumpe

Har du vurdert å installere varmepumpe på hytta? Stadig flere har varmepumpe på hytta, og det med god grunn.
Les mer
Lyttende person

Støy fra varmepumper

Det er stor forskjell på hvor mye lyd den enkelte varmepumpe avgir. Alle maskiner avgir lyd i større eller mindre grad, så helt stille blir det ikke. Forskjellen i lydnivå kan være stor for ulike merker og modeller. Ofte er det slik at de litt dyrere modellene, toppmodeller er mer stillegående.
Les mer
Slik bruker du varmepumpen på varme dager

Slik bruker du varmepumpen på varme dager

Har du en varmepumpe så kan du slå to fluer i en smekk: for å holde varmen og spare penger om vinteren, og kjøle ned huset om sommeren.
Les mer
Pollenallergi

Har du pollenallergi? Da må du huske å skifte pollenfilter på varmepumpen!

For deg som sliter med pollenallergi er det viktig å rense eller bytte filtrene på varmepumpen før sesongstart. Luft-til-luft-varmepumper kan ha ulike typer filtre for å fjerne små partikler og pollen i lufta.
Les mer

Vi setter stadig større pris på komfort og mange installerer varmepumper på hytta.

Varmepumpe er et miljøvennlig alternativ hvis du ønsker høy komfort og lave energiutgifter på hytta. En Fujitsu varmepumpe kan redusere energikostnadene til oppvarming med inntil 75 prosent sammenlignet med direkte elektrisk oppvarming.
Les mer
Kjøpe varmepumpe?

Spørsmål du bør stille deg før kjøp av varmepumpe

Til forskjell for en vanlig ovn som lager ny varme vil en luft-luft varmepumpe bruke varmen som finnes i omgivelsene. Før du kjøper en varmepumpe er det viktig å finne ut hva du har behov for, og hvilke modeller som er tilpasset akkurat ditt behov. Kanskje du skal ha varmepumpe til å varme opp hele eneboligen, eller kun en leilighet med et par rom. Størrelsen på boligen er ikke det eneste du bør tenke på ved kjøp av ny pumpe.
Les mer
Strømpriser

Forbered deg på et kraftig hopp i strømprisene!

Strømprisene er på sitt høyeste nivå på 13 måneder – og spås å holde seg høye utover våren. Uvanlig kaldt vær får skylden.
Les mer
Gammel varmepumpe

Tegn på at det kan være tid for utskifting av din varmepumpe

Mye har skjedd med varmepumpe teknologien de siste 10-15 årene, og som all annen teknologi har også varmepumper en holdbarhetsdato. Tenk deg selv hvor stor forskjell det er på en fem år gammel PC kontra en som er helt ny.
Les mer
Service på varmepumpe

Service på varmepumpen gir mer effektiv drift og mindre slitasje

I likhet med bilen som må periodisk service, rengjøres og vaskes, krever også en varmepumpe vedlikehold og stell. En god varmepumpe bør ha en levetid på minst 15 år, og tar du ikke godt vare på den så vil levetiden raskt kunne reduseres.
Les mer
sameie

Borettslag og sameier kan søke Enovastøtte til energitiltak.

Sammen med andre i ditt borettslag eller sameie, kan du gjøre små og store grep for å bo enda bedre.
Les mer
Hus med mye snø rundt

Lurer du på om varmepumper virker på kalde dager?

Svaret er ja, det er svært kostnadseffektivt å installere en Fujitsu Extreme varmepumpe.
Les mer
Extreme-serien

Extreme varmepumpene er utviklet spesielt for Nordiske forhold, hva betyr det egentlig?

Fujitsu har utviklet Extreme varmepumpe serien med tanke på det nordiske klimaet. Disse er spesialbygd for vårt norske klima, ikke bare tilpasset til det. Det betyr varmepumper som er skapt for ekstreme vintertemperaturer og som varmer når man virkelig trenger det.
Les mer
Enovatilskudd

Kjenner du til Enovatilskuddet som gir økonomisk bistand til energi- og klimatiltak ?

Enova har en rekke støtteordninger hvor de gir økonomisk bistand til energi- og klimatiltak, både for det offentlige, og næringsmarkedet. Denne økonomiske hjelpen kalles Enovatilskuddet.
Les mer

Her er tipsene for best bruk av din varmepumpe

Her er enkle tips for å ta vare på varmepumpen din. Med riktig bruk og jevnlig service kan varmepumpen fungere godt og varme hjemmet ditt i 12-15 år.
Les mer
Oljefyring

Dobler støtten til oljefyrkutt

I 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje. Enova vil bidra til at eierne av oljefyrene kutter klimagassutslippene sine allerede nå, og skrur opp støtten til de som er tidlig ute. Ut 2018 kan du få inntil 50 000 kroner i støtte om du samtidig bytter ut oljefyren med en varmeløsning som kvalifiserer til Enova-støtte.
Les mer

Slik kan varmepumpe lønne seg fra første dag

Mange av de 60 000 huseierne som fikk installert varmepumpe i fjor, sparte penger på investeringen med en gang. Her får du regnestykket - og oversikt over de ulike typene.
Les mer

ENOVA tilskuddet gir støtte til energitiltak i boligen din

Enovatilskuddet gir deg økonomisk støtte til energi- og klimatiltak som blant annet innføring av luft-vann varmepumpe og fjerning av oljefyr.
Les mer

Slik får du den mest effektive varmepumpen

Selv om strømprisene ikke er på sitt høyeste akkurat nå, er det likevel smart å ha fokus på energibruk og oppvarmingskostnader.
Les mer
Barn leker på gulv

Varmepumpe som oppvarmingskilde, vel verdt investeringen?

Lurer du på om varmepumpe som varmekilde lønner seg for deg? Les denne artikkelen før du bestemmer deg.
Les mer

Sparer familien for både utgifter og dårlig helse

Visste du at en investering i varmepumpe ikke bare gjør strømregningen mer lommebokvennlig, men at det også sparer familien for dårlig helse?
Les mer
termometer

Komfortabelt inneklima med god samvittighet

Lei av kalde gulv når du står opp om morgenen? En varmepumpe løser enkelt problemet ved å fordele varm luft langs gulvet og ut i rommet. Resultatet er varmere gulvflater med minimalt strømforbruk og utslipp. Godt for deg og godt for miljøet.
Les mer