Varmepumper

En varmepumpe er et produkt som effektivt brukes til å varme eller avkjøle en bygning eller et hjem.

Våre varmepumper gir mange fordeler.  Når man bruker en varmepumpe til oppvarming utnytter man energi fra solen som er lagret i jord, fjell, luft eller vann.  Alle Fujitsu varmepumper kan brukes til kjøling, og du kan holde en komfortabel innetemperatur også på varme sommerdager. Med en normal norsk sommer trenger varmepumpen minimalt med energi for å kjøle ned din bolig. Det skyldes at temperaturforskjellen mellom uteluft og inneluft er liten, og at det bare er behov for kjøling noen få timer i døgnet.

Varmepumpe

Luft til luft – og luft til vann varmepumpe:

Alle varmepumper følger i utgangspunktet samme prinsipp. Enkelt forklart er det en maskin som benytter energien fra uteluften og omdanner denne til varme eller kulde. Det finnes flere forskjellige typer, men de vanligste i Norge er luft til luft– og luft til vann varmepumper. Begge disse typene henter energi fra uteluften.

Den største forskjellen er at luft til luft leverer varm eller kald luft direkte inn i et bygg ved hjelp av en vifte som blåser luft gjennom et register i innedelen. Luft til vann gjør det samme, men flytter varmen over i et vannbårent system inne ved hjelp av en plateveksler. Her fordeles varmen via et vannbårent gulvsystem, radiatorer eller viftekonvektorer.

Les mer om de forskjellige typene her:

Varmepumper gir lavere energiutgifter:

Med en varmepumpe kan du spare 30-80 % av energien til oppvarming og varmt tappevann- ved å hente varme fra naturen på en smart måte. Hvor mye energi og penger du kan spare med en varmepumpe i din bolig, avhenger av mange forhold, som bl.a.:

  • Hvor stor boligen din er
  • Hvor høyt energiforbruk du har
  • Hvor godt isolert boligen din er
  • Om varmepumpen er riktig dimensjonert
  • Hvordan klimaet er der du bor
  • Pris på strøm, olje, parafin og ved

Miljøvennlig oppvarming

Varmepumpen utnytter energien svært effektivt, og er derfor et miljøvennlig alternativ til andre oppvarmingsløsninger. Den reduserer klimagassutslippene i forhold til andre oppvarmingsløsninger og har ingen lokale utslipp.

Gir enkel og effektiv oppvarming av hus og hytte

En varmepumpe trenger lite tilsyn, gir jevn og god temperatur og er enkel i bruk. De fleste Fujitsu sine varmepumper kan også fjernstyres via smarttelefon, nettbrett eller datamaskin.

Godt inneklima og god komfort

Med en Fujitsu luft til luft-varmepumpe får du et bedre inneklima – innedelen fungerer som en effektiv luftrenser ved å filtrere vekk støvpartikler. Det kan imidlertid være forskjell på egenskapene i de forskjellige modellene i forhold til luftrensing på de ulike varmepumpemodeller.

Trenger du en ekspert på varmepumper?

Legg gjerne igjen din kontaktinformasjon og vi tar kontakt med deg snarlig.