Artikler

Behagelig inneklima og redusert strømforbruk med varmepumper

blank

Flere har fått øyene opp for de mange fordelene ved bruk av varmepumper, og i dag finnes det omtrent 500.000 varmepumper i norske boliger. Dette vil si at varmepumper er et av de mest foretrukne alternativene for miljøvennlig oppvarming. Ved bruk av en varmepumpe vil du oppleve et behagelig inneklima året rundt og redusert strømforbruk!

Luft til luft og luft til vann varmepumper

De vanligste typene varmepumper som benyttes i Norge er luft til luft og luft til vann. I utgangspunktet følger alle varmepumper samme prinsipp, men hovedforskjellen mellom disse typene varmepumper er måten de leverer kald eller varm luft på. En luft til luft varmepumpe henter energi fra omgivelsene og blåser luft direkte inn i et bygg ved hjelp av en vifte som blåser luft gjennom innedelen. En luft til vann varmepumpe henter energi på samme måte, men flytter varmen over til et vannbårent system inne i boligen. Denne varmen fordeles så gjennom et vannbårent gulvsystem, radiator eller viftekonvektor.

Lavere energiforbruk med varmepumper

Med varmepumper kan du spare omtrent 30-80% av energien du bruker til oppvarming av boligen, noe som fører til et lavere strømforbruk og en lavere strømregning. Varmepumper benytter lite elektrisitet til å produsere varmeenergi i forhold til andre oppvarmingskilder, som for eksempel panelovner.

Det er viktig å velge riktig størrelse på varmepumpen, og det finnes flere ulike varianter og modeller. Hvilken varmepumpe som passer ditt behov best avhenger av faktorer som størrelse på bolig, isolering og klimaet der du bor. En varmepumpe som er for liten vil ikke være i stand til å varme opp boligen din tilstrekkelig og den vil dermed bruke mer strøm, mens en varmepumpe som er for stor vil bli unødvendig dyr. Våre forhandlere kommer gjerne på befaring, slik at du får hjelp av personer med fagkompetanse med å finne den riktige størrelsen til ditt hjem.

Benytt en godkjent installatør av varmepumper

Varmepumpeteknikk er et spesialfelt hvor det stilles krav til høy kompetanse. Installatører må kjenne produktet for å kunne installere det korrekt og utføre riktig service. Det er derfor lurt å benytte en godkjent installatør med tilstrekkelig erfaring. Våre teknikere hjelper deg med å finne den beste løsningen for deg og ditt hjem!

Varmepumper er en svært effektiv oppvarmingsløsning som sparer både miljøet og lommeboken! Det er viktig å velge en varmepumpe som er tilpasset dine behov, din bolig og klimaet der du bor for å få størst mulig nytteverdi av din investering. Er du usikker på hvilken pumpe du trenger eller hvor du kan plassere den? Bestill gratis befaring for å få svar på alle dine spørsmål.