Varmepumpe tilpasset deg

Vi har et stort utvalg av varmepumper som sørger for effektiv oppvarming og nedkjøling av din bolig. Ved å installere en varmepumpe i din bolig, vil du oppleve reduserte kostnader knyttet til oppvarming. Våre modeller er enkle å ta i bruk, og kommer med brukervennlige kontroller og systemer som du enkelt kan tilpasse etter dine behov. Alle varmepumpene er utviklet spesielt for det nordiske klimaet, men har ulike funksjoner slik at du kan finne en varmepumpe som passer til deg og din bolig!

Her kan du se noen av våre bestselgere. Prisen som er oppgitt er gjelder kun for selve varmepumpen, montering av varmepumpen vil komme i tillegg.

Fordelene ved bruk av varmepumpe

En varmepumpe benyttes til effektiv oppvarming eller avkjøling av en bygning eller et hjem. Dermed vil du oppleve et behagelig inneklima året rundt, i tillegg til redusert strømforbruk.

Fordelene ved bruk av en varmepumpe fra Fujitsu er mange. Når man benytter varmepumper til oppvarming av en bolig, utnyttes energien fra solen som er lagret i jord, fjell, luft eller vann. En varmepumpe er ikke kun et gunstig alternativ når det kommer til oppvarming av bolig – den kan også benyttes til avkjøling på de varmeste sommerdagene. Med en normal norsk sommer benytter pumpen minimalt med energi for å kjøle ned din bolig. Dette fordi temperaturforskjellen mellom uteluft og inneluft er liten, og det kun er behov for avkjøling noen få timer i døgnet.

Montering av varmepumpe fra Fujitsu
Montering av varmepumpe fra Fujitsu

Luft til luft – og luft til vann:

Alle varmepumper følger i utgangspunkt samme prinsipp. Enkelt forklart er det en maskin som benytter energien fra uteluften og omdanner denne til varme eller kulde. Det finnes flere forskjellige typer, men de vanligste i Norge er luft til luft– og luft til vann varmepumper. Begge typene henter energi fra uteluften, og vil gi de samme fordelene som redusert strømforbruk og behagelig innetemperatur.

Den største forskjellen er at luft til luft varmepumper utgir varm eller kald luft direkte inn i et bygg ved hjelp av en vifte som blåser luft gjennom et register i innedelen. Luft til vann varmepumper flytter varmen over til et vannbårent system inne i boligen ved hjelp av en plateveksler. Her fordeles varmen gjennom et vannbårent gulvsystem, radiatorer eller viftekonvektorer.

Les mer om de forskjellige typene varmepumper her:

Lavere energiutgifter med varmepumpe:

Ved bruk av en varmepumpe kan du spare 30-80% av energien som benyttes til oppvarming og varmt tappevann – ved å hente varme fra naturen på en smart måte. Hvor mye energi og penger du kan spare, avhenger av flere faktorer, som blant annet:

  • Hvor stor boligen din er
  • Hvor høyt energiforbruk du har
  • Hvor godt isolert boligen din er
  • Om varmepumpen er riktig dimensjonert
  • Hvordan klimaet er der du bor
  • Pris på strøm, olje, parafin og ved
Mann med varmepumpe fra Fujitsu

Enkel og effektiv oppvarming av hus og hytte

Varmepumper trenger lite tilsyn, gir jevn temperatur og er enkel i bruk. De fleste av Fujitsu sine pumper kan fjernstyres via smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. Slik kan du redusere energiforbruket ytterligere og samtidig ha kontroll på varmepumpen når du er bortreist.

Godt inneklima og god komfort

Ved bruk av en luft til luft-varmepumpe fra Fujitsu vil du oppleve et bedre inneklima ettersom innedelen fungerer som en effektiv luftrenser ved å filtrere bort støvpartikler. Egenskapene til forskjellige typer varmepumper kan dog være forskjellig i forhold til luftrensing.

Miljøvennlig oppvarming

Varmepumper utnytter energi svært effektivt, og er derfor et miljøvennlig alternativ til andre oppvarmingsløsninger. De bidrar til reduserte klimagassutslipp i forhold til andre oppvarmingssystem basert på blant annet elektrisitet, gass eller olje. Varmepumper produserer i tillegg mye varme i forhold til hva de benytter, og har ingen lokale utslipp.

Effektiv kjøling

Våre varmepumper kan ikke kun benyttes til oppvarming, de kan også kjøle ned din bolig på varme dager. Slik vil du oppleve behagelig innetemperatur hele året. Varmepumpen vil ved en normal norsk sommer benytte minimalt med energi til nedkjøling.

Trenger du en ekspert på varmepumper?

Legg gjerne igjen din kontaktinformasjon og vi tar kontakt med deg snarlig.