Spar strøm og penger

Varmepumpe er en enkel og miljøvennlig måte å holde hjemmet varmt. Med vår sparekalkulator kan du regne ut hvor mye du kan spare ved å bytte fra dagens oppvarmingskilde til en varmepumpe fra Fujitsu. Velg forbruksbesparelse for å finne ditt sparepotensial! Velg varmebehov for å se hvilken varmepumpe som passer dine behov.

En varmepumpe har levetid på ca. 15 år, så da er det bare å regne ut hvor få år det tar før investeringen er inntjent. En varmepumpe gir 2-4 ganger mer energi enn det den selv bruker av strøm. Det er godt å vite at du får mer varme for pengene når strømprisene er høye.

Slik bruker du sparekalkulatoren

Sitt gjerne med strømregningen foran deg eller sjekk appen til din strømleverandør om du har den tilgjengelig på mobilen. Lenger nede på siden finner du gjennomsnittlig forbruk som kan brukes om du ikke har tilgang til egen informasjon.

Forbruksbesparelse

Klikk på forbruksbesparelse i sparekalkulatoren for å finne ut hvor mye du kan spare per år eller per måned ved å gå over til varmepumpe.

Forbruk kWh/år

Bruker du 30.000 kWh/år på strøm drar du til valgt verdi er på 30

Forbruk til oppvarming i din bolig

Går 65% av strømbruket til oppvarming drar du til valgt verdi er på 65. Normalt forbruk til oppvarming er 60-80%.

Kr pr kWh

Er strømprisen på 120 øre setter du verdi til 1,2

Varmebehov

Klikk på varmebehov i sparekalkulatoren for å regne ut hvor mye strøm du bruker til oppvarming, hvor mye du kan spare ved å velge en varmepumpe og hvilke(n) varmepumpe som passer hos deg.

TEK10

Boliger bygget i 2010 eller nyere følger TEK10 kravene. Bor du i en eldre bolig kan isolasjon holde en lavere standard og du huker derfor av nei i sparekalkulatoren.

Areal

Legg inn areal på boligen eller etasjen varmepumpa skal plasseres.

Området og laveste temperatur

Kystnærliggende områder har ofte mildere vintere sammenlignet med innlandet. Velg hvor du bor og deretter hvor kaldt det blir på det kaldeste om vinteren.

Hvilken varmepumpe passer dine behov? *

Valgt verdi: 25 m2
Valgt verdi: -5 °C
Valgt verdi: 20.000
Valgt verdi: 50%
Valgt verdi: 5

Vi anbefaler:

Comfort

Les mer

Kystpumpa

Les mer

Nordisk

Les mer

Norgespumpa

Les mer

Extreme gulv

Les mer

Norgespumpa Extreme

Les mer

* Anbefalingen som presenteres her er kun ment som en pekepinn, faktisk varmebehov, plassering av innedel og mange andre faktorer vil påvirke hvilken modell og eventuelt behov for flere varmepumper.

Vi anbefaler dialog med din montør, for å kartlegge ditt behov best mulig

blank

Usikker på eget forbruk?

Hvis du ikke vet hvor mange kWh du bruker eller hvor mange prosent av strømforbruket som går til oppvarming kan du bruke estimatene under. Gang med størrelsen på din bolig for å finne forbruk i kWh/år.

Enebolig 200 kWh per kvadratmeter

Rekkehus 180 kWh per kvadratmeter

Leilighet/ blokk 155 kWh per kvadratmeter

Eksempel: Jeg bor et rekkehus på 110 kvm x 180 kWh = 19.800 kWh/år. Tallene er hentet fra SSB

Oppvarming står for 60-80% av totalt strømforbruk i en gjennomsnittlig bolig. Det er verdt å merke seg at det er store geografiske forskjeller. Bor du et sted der det ligger snø halve året bruker du naturligvis mer strøm til oppvarming enn dem som bor langs kysten. For å få tall tilpasset din bolig anbefaler vi at du sjekker strømregningen din.

Med en varmepumpe kan du spare 30-80% av energien til oppvarming!
Da er det viktig at du velger en varmepumpe som passer din bolig og er riktig plassert.

Hvem passer varmepumpe for?

Varmepumpe egner seg til de fleste hjem, men er særlig kostnadsbesparende for deg som:

  • Bor i enebolig eller bruker mer enn 15.000 kWh årlig
  • Bruker panelovner eller peis til oppvarming i dag
  • Bor i en bolig som krever mye oppvarming
  • Har dårlig isolert bolig eller vinduer som trekker
  • Har åpen planløsning
  • Bor i et område med lang vinter

Hvis du i dag fyrer i peisen for å varme opp boligen kan du regne med at strømforbruket øker, men vedforbruket går ned. En varmepumpe gjør det enkelt å holde en jevn temperatur i din bolig. Den trenger lite tilsyn og kan styres fra fjernkontroll eller med app. Fujitsu varmepumper er en god investering både økonomisk, miljømessig og ikke minst for en enklere hverdag der du enkelt kan justere temperaturen i hjemmet ditt.

blank