Artikler

Lurer du på om varmepumper virker på kalde dager?

blank

Svaret er ja, det er svært kostnadseffektivt å installere en Fujitsu Extreme varmepumpe.

Luft-til-luft varmepumper

Varmepumper som henter energi fra uteluften fungerer bra når det blir kaldt ute. Men på de aller kaldeste dagene kan du få behov for ekstra varme på enkelte varmepumpemodeller. Hvis din varmepumpe ikke klarer å avgi nok varme inne, kan du skru på noen panelovner eller fyre i peisen.

Med Fujitsu sin Extreme varmepumpeserie trenger du imidlertid ikke tenke på dette,alle modellene i denne serien er spesialdesignet for det norske klimaet og henter energi fra uteluften helt ned mot -25/30 °C.

Ha varmepumpen PÅ, og ikke skru AV ved bruk av andre varmekilder

Selv om du av og til bruker andre varmekilder i tillegg til din luft-til-luft varmepumpe er det viktig å ikke skru varmepumpen helt av fordi luftsirkulasjonen fra innedelen er hjelper å spre varme fra andre varmekilder som for eksempel peis eller panelovner

Varmepumper for vannbåren varme har som regel et innebygget el-element som slås på automatisk hvis det er behov for mer varme enn det varmepumpen kan gi.

Ikke sett varmepumpen på «auto”

Luft-til-luft-varmepumper har som regel en funksjon som heter ”auto”. Vi anbefaler at ikke å bruke denne når det er veldig kaldt ute. Når varmepumpen står på «auto» og man samtidig fyrer i stua, kan du risikere at varmepumpens kjølefunksjon starter opp. Anbefalinger fra Norsk Varmepumpeforening er at du aktiv bør velge enten oppvarming eller kjøling for å sikre korrekt bruk og virkemåte.

Installasjonen må være gjort korrekt

På kalde dager jobber varmepumpen hardt. Derfor er det viktig at varmepumpen er montert korrekt slik at du får optimal drift på slike dager. Har du et vannbårent varmeanlegg, er utformingen av dette også viktig for hvor godt varmesystemet som helhet fungerer under krevende forhold.

FJ Klima Norge har et stort og bredt forhandlernett for Fujitsu varmepumper over hele Norge,. Alle våre forhandlere er autoriserte og har godkjente installatører. Vurderer du Fujtisu varmepumpe ta gjerne kontakt for en gratis befaring på SMS: VP til 1963.