Artikler

Hvilken varmepumpe
bør jeg velge?

Varmepumpe fra Fujitsu i en bolig

Det er flere faktorer som spiller inn ved valg av den varmepumpen som passer best til dine ønsker og behov. Vi har flere forskjellige modeller som blant annet er tilpasset ulike klimasoner og boligstørrelser. Med så mange ulike serier og modeller kan det være vanskelig å finne den varmepumpen som passer best til din bolig. Derfor har vi laget en oversikt av våre luft-til-luft-varmepumper for å gjøre valget enklere!

Hva må jeg tenke på ved valg av varmepumpe?

En varmepumpe er for mange en stor investering som skal benyttes i lang tid fremover. Derfor er det lurt at du tenker gjennom hva dine forventninger er til varmepumpen og hvordan den primært skal benyttes. Hva er mest viktig for deg? Varmepumpens lydnivå, besparelse eller design? Kanskje du har en allergiker eller astmatiker hjemme som har behov for gode filtre til å rense luften?

Dersom du har en stor enebolig med mange lukkede rom, vil du ha forskjellig behov fra en med leilighet. Boligens størrelse, planløsning og varmepumpens plassering vil ha direkte innvirkning på varmepumpens ytelse. Derfor er det viktig å sørge for at du bestiller befaring før du går til innkjøp av en varmepumpe. En montør vil gjerne komme med innspill du kanskje ikke hadde tenkt på selv.

Fujitsu Varmepumper

Her har vi samlet en oversikt over våre luft-til-luft-varmepumper slik at valget blir enklere for deg. Våre varmepumper er tilpasset norsk klima, i motsetning til flere utenlandske modeller som er konstruert til aircondition i varmere klima. Dermed kan du være sikker på at Fujitsu Varmepumper holder deg varm gjennom vinteren og sørger for et godt inneklima året rundt.

Norgespumpa
Norgespumpa er vår bestselger, og av god grunn! Denne pumpen er et godt alternativ for deg som er opptatt av design, men ikke ønsker at det skal gå på bekostning av ytelse. Det slanke og stilige designet gjør at varmepumpen passer godt inn i norske boliger. I tillegg sørger Norgespumpa for en behagelig innetemperatur selv ved temperaturer helt ned til -25˚C. Vår bestselgende størrelse er Norgespumpa 5.9.

Fujitsu Extreme
Sliter du med å varme opp din bolig på vinterstid? Denne serien er spesielt utviklet til det tøffe klimaet vi har i Norge, noe som vil si at den er skapt for ekstreme vintertemperaturer. Fujitsu Extreme sørger for effektiv oppvarming helt ned til -25˚C. Videre er utedelene i denne serien utstyrt med store varmevekslere, og varmepumpen er konstruert med komponenter som tåler kuldeperioder. Dette sikrer at du effektivt kan varme opp din bolig gjennom hele vinteren!

Fujitsu Comfort
Fujitsu Comfort er perfekt for deg som ønsker varmepumpe i en mindre bolig eller på hytta. Den er også svært praktisk i rom som kjeller, loftstue eller garasje. Denne modellen har gjennomgående god driftsøkonomi og er et svært miljøvennlig alternativ. Du får mye for pengene, uten at det går på bekostning av varmepumpens effektivitet. Nyt en komfortabel innetemperatur hele året! Fujitsu Extreme er nemlig like effektiv til nedkjøling på sommeren, som den er til oppvarming på vinteren.

Fujitsu Nordisk
Dersom du er opptatt av å spare både strøm og penger, er Fujitsu Nordisk et godt valg. Her får du en varmepumpe som kan sammenlignes med flere av våre konkurrenters toppmodeller, til en lavere pris. I tillegg er denne modellen spekket med praktiske funksjoner som økonomidrift, frostsikring og quiet-funksjon.

Multianlegg
Har du behov for flere inndeler i din bolig? Da er et multianlegg fra Fujitsu et godt alternativ. Dette er en svært fleksibel løsning som lar deg velge mellom forskjellige typer inndeler og kapasitet. Dermed kan du skreddersy den løsningen som passer best til de ulike rommene i din bolig. Velg mellom veggmonterte, gulvmonterte, kanalmonterte og himlignsmonterte innedeler. Det er mulig å koble opptil 8 innedeler til samme utedel.

Kystpumpa
Bor du langs kysten og ønsker en varmepumpe til både oppvarming og nedkjøling av din bolig? Kystpumpa er spesielt utviklet med tanke på klimaet langs kysten og varmepumpens gunstige luftstrømstruktur sørger for luftstrøm helt ned til gulvet. I tillegg er Kystpumpa utstyrt med bevegelsessensor, og den vil senke temperaturen når du forlater rommet. Slik sparer du enda mer, uten å måtte gjøre noe selv!

Gulv- eller veggmodell?

I tillegg til hvilken modell du velger, er det også viktig å tenke gjennom om du ønsker gulvmodell eller veggmodell. Valget avhenger av boligens areal, romløsninger, byggeår og hvilken klimasone du befinner deg i. En varmepumpe montert høyt på veggen vil sørge for å varme opp rommet raskere og mer effektivt enn en gulvmodell. Dette fordi den har friere utblåsningsbane. Dersom du sliter med at det er gulvkaldt i din bolig, vil en gulvmodell være et bedre valg. Gulvmodeller motvirker kulderas effektivt og varmer opp rom fra gulvet og opp. I tillegg er de vanligvis mer stillegående enn veggmodeller.

Ønsker du varmepumpe til oppvarming eller nedkjøling av din bolig? Se gjerne gjennom vårt sortiment eller kontakt oss for gratis befaring. En montør vil dermed komme hjem til deg og gi sine beste anbefalinger basert på faktorer som vil ha en innvirkning på varmepumpens ytelse.