Skip to content

Gode grunner til å velge varmepumpe

Behagelig varme med varmepumpe

En varmepumpe gir mange fordeler. Varmepumpe brukt til oppvarming utnytter energi fra solen som er lagret i jord, fjell, luft eller vann. Å bruke denne energien er både økonomisk gunstig og miljøvennlig.

En varmepumpe gir mange fordeler. Varmepumpe brukt til oppvarming utnytter energi fra solen som er lagret i jord, fjell, luft eller vann. Å bruke denne energien er både økonomisk gunstig og miljøvennlig.

Med en varmepumpe sparer du både energi og penger, den er som sagt miljøvennlig i forhold til andre oppvarmingskilder, den er enkel å bruke, gir god komfort og ikke minst et godt inneklima. Og den er nyttig både sommer og vinter, da den kan brukes til både oppvarming og kjøling.

Varmepumper gir lavere energiutgifter

Med en varmepumpe kan du spare 30-80 % av energien til oppvarming og varmt tappevann- ved å hente varme fra naturen på en smart måte. Hvor mye energi og penger du kan spare med en varmepumpe i din bolig, avhenger av mange forhold, som bl.a.:

  • hvor stor boligen din er
  • hvor høyt energiforbruk du har
  • hvor godt isolert boligen din er
  • om varmepumpen er riktig dimensjonert
  • hvordan klimaet er der du bor
  • hvilken varmepumpe du velger
  • pris på strøm, olje, parafin og ved

Miljøvennlig oppvarming

Varmepumpen utnytter energien svært effektivt, og er derfor et miljøvennlig alternativ til andre oppvarmingsløsninger. Den reduserer klimagassutslippene i forhold til andre oppvarmingsløsninger og har ingen lokale utslipp.

Varmepumper gir enkel og effektiv oppvarming av hus og hytte

En varmepumpe trenger lite tilsyn, gir jevn og god temperatur og er enkel i bruk. De fleste Fujitsu sine varmepumper kan også fjernstyres via fra smarttelefon, nettbrett eller datamaskin.

Godt inneklima og god komfort

Med en Fujitsu luft-til-luft-varmepumpe får du et bedre inneklima – innedelen fungerer som en effektiv luftrenser ved å filtrere vekk støvpartikler. Det kan imidlertid være forskjell på egenskapene i de forskjellige modellene i forhold til luftrensing på de ulike varmepumpemodeller. 

Varmepumper kan brukes til effektiv kjøling

Alle Fujitsu varmepumper kan brukes til kjøling, og du kan holde en komfortabel innetemperatur også på varme sommerdager. Med en normal norsk sommer trenger varmepumpen minimalt med energi for å kjøle ned boligen din. Det skyldes at temperaturforskjellen mellom uteluft og inneluft er liten, og at det bare er behov for kjøling noen få timer i døgnet.

Liker du denne artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på Linkdin
Share on email
Send som epost

Mer nyttig informasjon om varmepumper:

Ord og uttrykk

Man møter mange begreper når man begir seg inn i en verden av varmepumper. De ulike verdiene sier ulike ting om varmepumpens ytelse, og kan oppgis basert

Les mer »

— fra en av våre forhandlere

eller