Artikler

Fordeler med en varmepumpe som varmekilde

blank

Flere og flere får øynene opp for varmepumper og hvilke fordeler den gir. I dag finnes det varmepumper i mer enn 500.000 norske boliger og er med det blant det mest foretrukne alternative for miljøvennlig oppvarming.

Den økonomiske gevinsten ved å installere varmepumpe har lenge vært den aller viktigste for folk flest. Høy økonomisk gevinst er fremdeles et faktum ved å installere varmepumpe, denne blir bare bedre og bedre i tråd med utviklingen i bransjen som gir økt kvaliteten og klimatilpasning på produktene som lages. Likevel ser man at de flertallige andre fordelene varmepumpen gir er blitt en vel så viktig faktor for mange når de velger varmepumpe som varmekilde i hjemmet.

Flere og flere får øynene opp for varmepumpe og hvilke fordeler en slik investering bidrar med både for miljøet og norske hjem. Mindre skadelig utslipp, energieffektivisering, lavere oppvarmingsutgifter og høyere komfort. Varmepumper er nå blant det mest foretrukne alternative for miljøvennlig oppvarming i norske boliger og det finnes varmepumper i mer enn 500 000 boliger i Norge.

Sunnere inneklima

Inneluft inneholder flere typer partikler; støv, midd, pollen, bakterier og døde hudceller fra mennesker. De fleste varmepumper har gode filtersystemer som effektivt renser luften for skadelige partikler og skaper et sunt inneklima. Positivt både for familien, planter og kjæledyr. Dette er også spesielt heldig for dem utstatt for allergier.

Jevn varmefordeling

Med en varmepumpe vil varmen sirkulerer slik at temperaturen blir behagelig og jevn gjennom hele huset. Med elektrisk oppvarming eller vedfyring, stiger varmen opp mot taket og det blir varmere i høyden enn langs bakken. Varmepumpen trekker luft ovefra og distribuerer den ut i rommet. Varmepumpen utnytter dermed varmen bedre og man sløser verken varme eller fyringsutgifter.

Enkel temperaturkontroll

Med en varmepumpe kan man enkelt holde ønsket temperatur i boligen uten at man behøver å bekymre seg for økte kostnader eller påvirkning på miljøet. Gradene justerer man enkelt med bare et tastetrykk fra fjernkontrollen. Raskt og enkelt. Den tiden ingen er hjemme, kan temperaturen senkes til et «rimeligere» nivå. Uavhengig av årstid og været ute, kan du få en stabil, jevn og komfortabel temperatur inne. Selv på knitrende vinterdager med frost og kuldegrader vil en varmepumpe gi deg lun og jevn varme.

Deilig avkjøling

Mange varmepumper kan også brukes til kjøling og du kan holde en komfortabel innetemperatur også på varme sommerdager. Med en normal norsk sommer går det minimalt med energi til å kjøle ned boligen din fordi temperaturforskjellen mellom uteluft og inneluft er liten og fordi det kun er snakk om noen få timer hvert år. Dette er spesielt gunstig for deg som har store vindusflater og dermed problem med mye solvarme. Det er også ideelt for deg med allergier og som derfor ønsker å unngå åpne vinder og dører.

Rask installasjon

Varmepumpen kan lett etterinstalleres i hus og leiligheter uten større tiltak. Det er dermed et av de rimeligste større energitiltakene du kan gjøre for å få en mer energieffektiv bolig. Å installere en luft-luft varmepumpe tar omtrent en halv dag (forutsett standard montering).

Høyere energikarakter

En varmepumpe er nesten en forutsetning for å kunne oppnå en høy energikarakterer på din bolig. Dette gjør også at boligen din på sikt vil få en høyere markedsverdi. I dag er en energikarakter påbudt dersom du skal selge eller leie ut bolig.

Svært brukervennlig

En varmepumpe bruker ikke brensel og man slipper dermed å kjøpe, transportere samt lagre brensel. Varmepumpen bruker også kort tid på å oppnå ønsket temperatur i rommet og er veldig enkel i bruk. Alt styres fra tilhørende fjernkontroll. Avhengig av hvilken modell du har, kan mulighetene bli mange. Du kan f.eks. få varmepumpe med; nattsenking, automatisk gjenstart ved strømbrudd, selvtest og bevegelsessensor.

Trygt og barnevennlig

Har du barn eller dyr som er alene hjemme? Med en varmepumpe kan du sørge for at de alltid kommer hjem til et oppvarmet hus. Varmepumpe utgjør nemlig ingen trussel i form av brannfare og har heller ingen varme overflater som kan være skadelig for barn.

Spar strøm

Med en varmepumpe reduseres energiforbruket ditt fordi varmepumpen gir mer varme enn den trekker strøm. Med en varmepumpe bruker du mindre penger på oppvarming og trenger kun betale for 25-50 % av energien som gjør at boligen din blir varm. Resten av energien hentes fra naturen – helt gratis.