Artikler

Derfor valgte jeg Fujitsu
varmepumpe!

blank

Vi har snakket med Aina som nylig har kjøpt en varmepumpe fra Fujitsu. Hun og mannen flyttet inn i nytt hus og trengte en varmepumpe. Etter et besøk fra en av våre forhandlere landet valget på en Fujitsu Extreme Gulv som har dobbel utblåsning, både ved gulv og øvre del av varmepumpen. Les hva de synes om den nye gulvmodellen.

Jeg kommer aldri til å slutte og bruke varmepumpe nå når jeg har opplevd hvilken forskjell det utgjør!

 

Hvorfor gikk du til innkjøp av varmepumpe?

Jeg hadde lyst å ha det varmt hjemme og ønsket ikke å komme hjem fra jobb til et kaldt hus. En varmepumpe var løsningen!

Hvorfor valgte du varmepumpe fra Fujitsu?

Det var den jeg ble anbefalt av selger ut ifra husets størrelse og selgerens egen erfaring. Selger så på utformingen av huset og fant ut at en gulvmodell ville passe oss veldig godt. Særlig siden jeg er litt frysen og synes det er litt gulvkaldt. Han anbefalte meg derfor Fujitsu Extreme Gulv som han også hadde selv, og hadde kun gode ting å si om denne – så da stolte vi på selgeren som virket veldig troverdig.

Hva mener du er fordelene med å ha varmepumpe?

Det er uten tvil komforten. I tillegg har jeg også hørt at det er kostnadsbesparende. Klart det koster å kjøpe varmepumpen og med eventuelle servicer den må ha, men vi har ikke hatt den lenge nok til å vite om vi sparer på det økonomisk ennå. Komforten hjemme har i hvert fall blitt veldig mye bedre!

 

Jeg hadde lyst å ha det varmt hjemme og ønsket ikke å komme hjem fra jobb til et kaldt hus. En varmepumpe var løsningen!

 

Hvor har du valgt å plassere varmepumpen?

Vi har den midt i stuen. Vi snakket egentlig om å ha den i et hjørne for å ha den litt mer skjult, men så ble samboer usikker på om det ville varme dårligere i resten av rommet. Vi plasserte den derfor i midten av rommet for å være på den sikre siden og har ikke angret på det.

Har du merket noen endringer i strømforbruket etter du fikk varmepumpe i hus?

Vi har kun hatt den siden mars/april, så det er vanskelig å svare på. Jeg har jo hørt fra andres erfaring at strømregningen har vært billigere etter de fikk varmepumpe, men jeg tror nok vi vil se det mer over litt lenger tids bruk, eller i vinter når vi tidligere har brukt andre varmekilder i stedet.

Bruker du andre varmekilder i tillegg til varmepumpen som peis, gulvvarme eller panelovn?

Vi har en ovn i etasjen under og noen varmeovner på enkelte rom, men den etasjen varmepumpen er i, klarer den varme hele etasjen alene.

Har du kjent noen endringer i temperaturen hjemme etter du fikk varmepumpe?

Absolutt! Det er en mye mer behagelig og stabil temperatur hjemme nå enn før.

Synes du den er effektiv selv på kalde vinterdager?

Vi har ikke hatt den på vinteren ennå, men Extreme Gulv er utviklet for Norden og tilpasset kalde vinterdager, så det tror jeg ikke blir noe problem. Det har vært mange kalde dager mens vi har hatt den, men vi har ikke merket det innendørs.

Bruker du varmepumpen til kjøling om sommeren også?

Vi har som regel hatt den på en auto-innstilling slik at den skrur seg av når vi har nådd en viss temperatur hjemme. Det har fungert greit for oss og vi har hatt en stabil og behagelig temperatur hele sommeren.

Hvordan synes du støynivået er på varmepumpen, både inne og ute?

Den har et lavt lydnivå, så jeg tenker ikke over at den er der en gang. Utendørs er den også stillegående, så det går helt fint.

Hvordan føler du inneklimaet er etter du fikk varmepumpen fra Fujitsu?

Det er vanskelig å svare på. Jeg synes det er vanskelig å legge merke til en endring i selve klima. Akkurat det ser jeg kanskje bedre når jeg snart skal bytte filteret. Jeg regner med den fanger en del støv, pollen og andre forurensinger.

Føler du at den trenger mye tilsyn og vedlikehold?

Jeg har ikke hatt behov for det ennå, men jeg skal snart rengjøre den etter sommeren. Jeg har ikke rengjort den før siden vi ikke har hatt den så lenge, men jeg fikk vist fra selger hvordan det skulle gjøres og det så svært enkelt ut!

Styrer du varmepumpen gjennom et smart-system, f.eks. app på mobilen som FGLair eller Airstage?

Vi styrer den gjennom et smartsystem fra mobilen, ja. Mange varmepumper fra Fujitsu har allerede en WiFi-modul installert, men på Extreme Gulv er dette et ekstrautstyr. Da kunne vi styrt den direkte fra mobilen gjennom appene FGLair eller Airstage. Selgeren nevnte at siden vi allerede hadde et smartsystem med Homey hjemme, trengte vi ikke et ekstra WiFi-adapter. Vi koblet den derfor opp til en smart-termostat som gir oss de samme mulighetene til å styre varmepumpen fra mobilen uansett hvor vi er. Vi har også muligheten til å legge varmepumpen inn i Tibber, slik at vi kan se hvor mye strøm den faktisk trekker.

Ville du anbefalt varmepumpe fra Fujitsu til andre?

Ja, ut fra vår erfaring så ville jeg absolutt anbefalt andre varmepumpe fra Fujitsu. Jeg kommer aldri til å slutte og bruke varmepumpe nå når jeg har opplevd hvilken forskjell det utgjør!

blank